//
you are reading...
Uncategorized

Beachvolley-SM flyttar till Tylösand!

Nu står det klart att Tylösand och Halmstad kommun blir värd för SM i beachvolley från och med 2018.

– Det här blir jättehäftigt! Beachvolley-SM är ett av våra allra största evenemang och en stor mötesplats för Svensk Volleyboll. Nu satsar vi på att utveckla SM tillsammans med Destination Halmstad och arrangören BeachTravels och med flytten till Tylösand möjliggör vi att arrangemanget kan fortsätta växa, säger Svenska Volleybollförbundets generalsekretare Bengt Wicksell.
_mg_5261_fix
SM kommer avgöras under vecka 31 när den Svenska sommaren är som bäst under minst fem år framåt på vackra Tylösand med start 2018.

– Tylösand är ett välkänt varumärke och att kunna ytterligare stärka Halmstad som sommardestination och idrottsstad med en långsiktig satsning på strandsporter ser vi som oerhört spännande. Tillskottet till besöksnäringen från nya inresande är välkommet liksom de möjligheter som öppnar sig för att utveckla samarbeten med våra lokala föreningar och aktörer. Vi har sedan tidigare ett bra samarbete BeachTravels som arrangerar sommarevenemanget Summersmash Festival med tydligt uttalade mål som ger en ökning till besöksnäringen. Summersmash Festival och BeachvolleySM ska inom en 5 årsperiod  generera 18000 gästnätter, vilket är mycket bra siffror, säger Ann Johansson, Destination Halmstad.

I SM tävlar allt från ungdomar till veteraner och elitspelare i olika klasser och tävlingen väntas växa med flytten till Tylösand.
img_1669
Arrangör blir BeachTravels, som är Skandinaviens marknadsledande beachvolleyarrangör och som sedan 2013 arrangerar en av de större evenemangen inom beachvolley, SummerSmash Festival i Tylösand.

– Det är en stor ära för oss att få förtroendet att arrangera SM och vi är väldigt glada över att få fördjupa vårt tidigare goda samarbete med Destination Halmstad. Vi har ju sedan tidigare ett väldigt fint samarbete med vårt årliga evenemang SummerSmash som vuxit för varje år så jag är helt övertygad om att SM kommer bli en succé. Tylösand är en fantastisk strand, Halmstad en underbar sommarstad och det är verkligen det optimala stället för att kröna de Svenska mästarna i beachvolley, berättar Rasmus Jonsson från BeachTravels.

En av förgrundsfigurerna i BeachTravels är den legendariska volleybolltränaren och fd förbundskaptenen Anders Kristiansson som är entusiastisk.

– SM är ett fantastiskt evenemang som är oerhört viktigt för utvecklingen av svensk beachvolley. När vi har fått till den här satsningen, är jag övertygad om att Destination Halmstad och Svensk Volleyboll har dragit en vinstlott som gett oss förtroendet som arrangör för att ta tävlingen till nästa nivå, avslutar Anders.
sm_fix3
dsc00714_fix

Kontaktpersoner:
Destination Halmstad: Ann Johansson, 0706- 70 75 84
BeachTravels: Rasmus Jonsson, 0734-20 46 95
Svenska Volleybollförbundet: Jakob Birgersson, 0736-30 65 52


Cinematography: @tobiano & Lyra Film/ Simon Ekbäck N.
Music: https://soundcloud.com/ehrling

Discussion

Comments are closed.

Cool! Take me to SummerSmash!

Visit Portimão!

Follow us on Instagram

Datumen för Beachvolley-SM och SummerSmash Festival på Tylösand 2018 är nu spikade! SummerSmash kommer vara 20-29/7, därefter kickar SM igång 30:e juli och håller på hela vecka 31 till 5:e augusti.
- Det kommer bli några magiska beachvolleyveckor på Tylösand. För att underlätta för alla deltagare har vi förhandsbokat över 800 sovplatser per vecka för alla beachvolleyälskare. Det är finns övernattningsmöjligheter i alla prisklasser, med boende i skolsalar på hårt underlag, campingplatser, vandrarhem, stugor och hotell, berättar arrangören BeachTravels Rasmus Jonsson.
Mer info om boendet hittar du nedan och vi rekommenderar alla att boka boendet så snart som möjligt.

Schemat för SummerSmash Festival och SM:
20/7 Clinic, uppvisningsmatcher och King/Queen of the Beach
21/7 BeachvolleyFesten – Utklädda 6-mannalag med 1000 deltagare
22/8 Challenger, Open grön och Open svart
23-29/7 Beachvolleyveckan med träningsläger och turneringar
28/7 Challenger, Open grön och Open svart
29/7 Open mixed
30/7-5/8 Beachvolley-SM

Sovplatserna bokas direkt via respektive boende. Använd bokningskoderna för att få tillgång till de förbokade rummen.

Föra alla förbokade boenden kolla in www.summersmash.se/boende
#svenskvolleyboll #beachvolleysm #summersmash_festival #beachvolleyboll #volleyboll #beachtravels #beachvolley